Tips voor het wassen en onderhouden van knitwear

Hoe onderhoud ik mijn wol?

Welkom bij leselles, waar we niet alleen houden van kwalitatieve knitwear, maar ook op het behouden van jouw stijl en comfort. Laten we eens kijken hoe je jouw knitwear het beste kunt verzorgen, zodat je er altijd perfect uitziet, ongeacht je dagelijkse bezigheden!

 
Investeer in Kwaliteit en Duurzaamheid

Bij leselles hechten we veel waarde aan kwaliteit en duurzaamheid. Daarom nemen we extra stappen om ervoor te zorgen dat we al onze mohair voorwassen na productie. Op deze manier willen we voorkomen dat jullie thuis krimp zouden ervaren. We geloven in stukken die lang meegaan en waar je op kunt vertrouwen. 

Wasvriendelijkheid

Goed nieuws - de meeste wol kan in de wasmachine, zolang je maar een fijn programma kiest. Houd de temperatuur laag (rond de 20-30 graden) en de centrifugeerstand zachtjes (maximaal 600 RPM). Prop je knitwear niet te vol in de machine - geef het wat ruimte om de zeep op te nemen.

Met de hand wassen

Geen fijnwasprogramma? Geen probleem! Geef je knitwear wat extra liefde met een handwas. Vul de gootsteen of het bad met lauwwarm water en een beetje babyshampoo of zacht wasmiddel. Spoel daarna goed uit met lauwwarm water. Wring heel voorzichtig om de vorm van je breiwerk te behouden.

Zacht wasmiddel voor Fijne was

Kies bij het wassen voor een mild wasmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor wol. Je vezels zullen je dankbaar zijn! Gebruik niet te veel wasmiddel - een klein beetje is genoeg. Gebruik ook NOOIT wasverzachter!

Droger Drama vermijden

Leg je knitwear na het wassen plat op een handdoek om te drogen. Hang het niet op - we willen niet dat die vezels uitgerekt raken. Heb je kreukels? Houd je strijkijzer een paar centimeter boven je breiwerk om het glad te strijken, of gebruik nog beter een stomer.

Is wassen echt nodig

Minder wassen betekent meer plezier van je knitwear! Hang het buiten op als het niet vies is maar gewoon een beetje opfrissing kan gebruiken. Sommige machines hebben zelfs een stoomprogramma dat wonderen doet om nare geurtjes te verdrijven.

Geef je Knitwear de ruimte 

Als je knitwear droog en kreukvrij is, vouw het dan netjes op en leg het horizontaal in de kast. Probeer je kleding niet te dicht op elkaar te stapelen - geef het wat ademruimte zodat het fris blijft en er fantastisch uitziet.

En dat is het dan - jouw gids voor het verzorgen van je knitwear. Heb je nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd voor je klaar!

Veel Liefs,

Het leselles team