Een droom komt uit....

Een droom komt uit....

Stilstaan is achteruitgaan en dus blijven we in beweging, ook met LesElles. Ons nieuwste avontuur speelt zich af in Roemenië… land van Dracula, zigeuners en weidse natuur… maar daarvoor gaan we niet… wij gaan naar Roemenië om er onze volgende droom vorm te gaan geven: een eigen brei label op poten zetten… : knitwear by LesElles.

Het wordt een hele onderneming… vliegen doen we op Debrecen, een luchthaven in Hongarije. En van daaruit komt iemand ons halen. Die zet ons na een dik uur rijden af aan onze sjieke huurauto: een Ford Escort uit de jaren stillekes en off we Go… gelukkig zijn we hier niet alleen. Mieke, een energieke en bijzonder sympathieke madam, die 5j in Roemenië woonde en er haar eigen breifabriek had, begeleidt ons en spreekt gelukkig ook de taal. De eerste nacht logeren we in een mooi hotel, maar daarna gaat het richting de bergen en een klein dorpje waar de voormalige breifabriek van Mieke gevestigd is.

 

LesELles Roemenië Evy Gruyaert kerk

 

De naam van onze B&B kon niet toepasselijker: Villa Diva, inclusief hippe housekeeper die 's morgens eitjes komt bakken en 's avonds de stoof komt aansteken (koud!!), en met een interieur om van te smullen:-) hier kunnen we nog wat ideetjes opdoen voor de webshop… NOT!;-)

De matrassen zijn zo hard als steen maar na een min of meer verkwikkende nachtrust, komen we dankzij Mieke, meteen bij de juiste personen terecht in de fabriek... (Dank U Mieke ;-)). De Italiaan Flavio, leidt ons met trots rond in zijn fabriek intussen, waar tientallen Roemeense dames én heren -jawel- druk in de weer zijn met allerlei handwerk of het bedienen van de geprogrammeerde breimachines… boeiend, indrukwekkend en fascinerend allemaal! We kijken onze ogen uit en slurpen alle indrukken gretig op…ook heel wat andere bekende binnen-én buitenlandse merken produceren hier hun breigoed zien we aan de etiketjes in de dozen met afgewerkte producten. Van very high-end merken tof grote ketens… en nu dus ook wij;-), ha!

 

LesElles Roemenië Evy Gruyaert

 

Op voorhand hadden we in België al onze wol gekocht, onder begeleiding van Mieke alweer die perfect weet welke wol waarvoor geschikt is. Die wol werd op voorhand opgestuurd en stond dus intussen in de opslagruimte van deze Roemeense fabriek.

Nu is het aan ons: we moeten per item, per artikel dat we willen , een technische fiche maken. Omschrijving, afmetingen, kwaliteit en kleur wol, tekening van voor en achterkant… the whole lot… bleukes die we zijn, neemt dit wel wat tijd in beslag. Maar eigenlijk-als’k heel eerlijk ben- amuseren we ons te pletter! Wat een uitdaging! Terwijl wij in de stock nog wat zoeken naar leuke wolresten , maakt Flavio alvast een eerste trio staaltjes… weliswaar nog niet in de juiste kleur en afmeting, maar op die manier krijgen we toch al een goed beeld van hoe onze sjaals én plaids -jawel, we denken al vooruit aan die gezellige herfst- en winteravonden - kunnen gaan uitzien… en gelukkig: We Like!

 

Bezoek fabriek LesElles

 

Dit geeft ons kriebels in onze buik! We doen nog wat aanpassingen naar lengte, design en kleuren, maar na een hele dag puzzelen, stalen maken en bijsturen zijn we er: de eerste LesElles knitwear is een feit! Hoe spannend is dat, zeg! …

 

Intussen zijn we reeds terug in België. Onze productfiches liggen nog bij Flavio op zijn bureau en binnen een week beginnen ze te produceren…. begin augustus zouden ze moeten leveren en need I say: we zijn Zooooooooo benieuwd! Jij ook? We keep you posted, beloofd… check onze IG en schrijf je onderaan onze site in voor onze nieuwsbrief (2x bevestigen en je bent definitief ingeschreven -GDPR rules, sorry!) en je bent als eerste op de hoogte van onze LesElles Knitwear avonturen!

 

Coming, soon…. we hope;-)

Knitfully yours,

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren