Een droom komt uit....

Een droom komt uit....

Stilstaan is achteruitgaan en dus blijf ik in beweging, ook met LesElles. Na mijn Marokkaans avontuur speelt mijn nieuwe avontuur zich af in Roemenië… land van Dracula, zigeuners en weidse natuur… maar daarvoor ga ik niet… ik ga samen met mijn vriendin Mieke naar Roemenië om er mijn volgende droom vorm te geven: een eigen breilabel op poten zetten… : knitwear by LesElles.

Het wordt een hele onderneming… vliegen doen we op Debrecen, een luchthaven in Hongarije. En van daaruit komt iemand ons halen. Die zet ons na een dik uur rijden af aan onze sjieke huurauto: een Ford Escort uit de jaren stillekes en off we Go… gelukkig ben ik hier niet alleen. Mieke heeft 5 jaar in Roemenië gewoond en had er haar eigen breifabriek, ze begeleidt me en spreekt gelukkig ook vloeiend de taal. De eerste nacht logeren we in een mooi hotel, maar daarna gaat het richting de bergen en een klein dorpje waar de voormalige breifabriek van Mieke gevestigd is.

 

 

De naam van onze B&B kon niet toepasselijker: Villa Diva, inclusief hippe housekeeper die 's morgens eitjes komt bakken en 's avonds de stoof komt aansteken (koud!!), en met een interieur om van te smullen:-) hier kunnen we nog wat ideetjes opdoen voor de webshop… NOT!;-)

De matrassen zijn zo hard als steen maar na een min of meer verkwikkende nachtrust, kom ik dankzij Mieke, meteen bij de juiste personen terecht in de fabriek... (Dank U Mieke ;-)). De Italiaan Flavio, leidt ons met trots rond in zijn fabriek intussen, waar tientallen Roemeense dames én heren -jawel- druk in de weer zijn met allerlei handwerk of het bedienen van de geprogrammeerde breimachines… boeiend, indrukwekkend en fascinerend allemaal! Ik kijk mijn ogen uit en slurp alle indrukken gretig op…ook heel wat andere bekende binnen-én buitenlandse merken produceren hier hun breigoed zien we aan de etiketjes in de dozen met afgewerkte producten. Van very high-end merken tof grote ketens… en nu dus ook wij;-), ha!

 

Op voorhand had ik in België al wol gekocht, onder begeleiding van Mieke alweer die perfect weet welke wol waarvoor geschikt is. Die wol werd op voorhand opgestuurd en stond dus intussen in de opslagruimte van deze Roemeense fabriek.

 

Nu is het mij dus: ik moet per item, per artikel dat ik wil, een technische fiche maken. Omschrijving, afmetingen, kwaliteit en kleur wol, tekening van voor en achterkant… the whole lot… bleuke die ik ben, neemt dit wel wat tijd in beslag. Maar eigenlijk-als’k heel eerlijk ben- amuseer ik me te pletter! Wat een uitdaging! Terwijl ik samen met Mieke in de stock nog wat zoek naar leuke wolresten, maakt Flavio alvast een eerste trio staaltjes… weliswaar nog niet in de juiste kleur en afmeting, maar op die manier krijg ik toch al een goed beeld van hoe de sjaals én plaids -jawel, we denken al vooruit aan die gezellige herfst- en winteravonden - er kunnen gaan uitzien… en gelukkig: I Like!

 

 

Dit geeft me kriebels in de buik! Ik doe nog wat aanpassingen naar lengte, design en kleuren, maar na een hele dag puzzelen, stalen maken en bijsturen ben ik er: de eerste LesElles knitwear is een feit! Hoe spannend is dat, zeg! …

 

Intussen ben ik reeds terug in België. De productfiches liggen nog bij Flavio op zijn bureau en binnen een week beginnen ze te produceren…. begin augustus zouden ze moeten leveren en need I say: Ik ben Zooooooooo benieuwd! Jij ook? I keep you posted, beloofd… check onze IG en schrijf je onderaan onze site in voor onze nieuwsbrief (2x bevestigen en je bent definitief ingeschreven -GDPR rules, sorry!) en je bent als eerste op de hoogte van onze LesElles Knitwear avonturen!

 

Coming, soon…. I hope;-)

Knitfully yours,





BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden