Natural & Organic make-up Cent pur Cent

Natural & Organic make-up Cent pur Cent

Ik heb het voor naturel, authentiek en puur… En dat liefst op alle vlakken… doe maar gewoon, voetjes op de grond, normaal doen… da’s één ding. Maar ook op vlak van make up en verzorging heb ‘k het graag down to earth en puur. Sinds een jaar gebruik ‘k zelf organic make up en verzorging. Waarom? Omdat deze make up m’n huid net verzorgt in plaats van ze extra te gaan belasten. Omdat de natuurlijke mineralen m’n goeie ‘assets’ op een naturelle manier in de kijker zet, omdat ze vegan en dus diervriendelijk is én m’n poriën niet verstopt, maar m’n huid die extra minerale glow geeft die alleen natuurlijke make up kan. Geen talk, parabenen, petroleum of andere chemische belastende ingrediënten, only natural stuff…

 

Wel, eerst en vooral omdat ‘k er persoonlijk heel hard van overtuigd ben dat het niet volstaat en ook niet klopt om bv wel heel erg op je voeding te letten en bio, vegan of vegetarisch te eten, maar dan wel de ‘gewone’ make up en verzorging aan te brengen en op te smeren. Je huid is -after all- nog altijd je grootste orgaan, maar daar staan we eigenlijk niet vaak bij stil.

Ik ook niet hoor vroeger… ik was maar wat blij als ‘k in de parfumerie een nieuw oogschaduwpalletje van merk X of Y had gekocht met die o zo mooie kleurencombinatie. Ik stond er absoluut niet bij stil dat make up niet alleen gemaakt is om je goeie punten te highlighten maar in ideale omstandigheden ook nog ’s je huid gaat verzorgen in plaats van uitputten.

Toevallig ontdekte ik via een toenmalige vriendin een organic make up merk en op die manier is bij mij de bal aan het rollen gegaan. Ik wou het wel ’s proberen, en ben gestart met een mascara, één potje oogschaduw , een compact poeder en een blush. En ‘k moet zeggen: het smaakte meteen naar meer. Ik voelde het effect op mijn huid en vond het zalig dat deze make up geen masker op mijn huid was, maar eerder ‘versmolt’ met mijn huid en dus goed aanvoelde. Enkel die eerste mascara was niet wat ‘k ervan verwacht had. Ik heb mijn mascara graag lekker vettig en door en door zwart en dat was die niet. Maar x aantal jaren later -en x aantal merken later- heb ‘k intussen genoeg ge ‘trial-and-error-ed’ en durf ik zeggen dat ‘k mijnen draai wel heb gevonden in de wondere wereld van organic make up.

 

Ook bij LesElles sta ik helemaal achter die natuurlijke filosofie , daarom ben ik in zee gegaan met Cent Pur Cent. Een Belgisch merk dat uit 100%natuurlijke mineralen bestaat. Géén schadelijke stoffen, zoals talk, niet-natuurlijke olie of kleurstoffen en daarom dus geschikt voor élke huid, élke vrouw. Hypoallergeen ook en verzorgend en voedend! Deze producten gaan je huid dus niet extra gaan belasten, maar integendeel helpen om gezond te worden en daarna te blijven. Je kan deze make up zo dun of zo dik aanbrengen als je zelf wenst… ben je een natuurlijk type dat graag lichte accenten legt, zonder eruit te zien alsof je ‘make up’ draagt? Dat kan! Heb je daarentegen liever een dikker laagje op je huid omdat je je op die manier veiliger voelt of wil je eens écht uitpakken op een avondfeest? Dan smeer je gewoon wat meer… de make up werkt op die manier dat je zelf bepaalt hoe veel en hoeveel laagjes je aanbrengt tot je het gewenste resultaat hebt. Ik heb me zelf heel erg geamuseerd in het uittesten en uitproberen van alle producten uit het Cent Pur Cent gamma.

Mijn persoonlijke favorietjes zijn de mascara (yep! Lekker inktzwart én vettig – we like!), lipglos, de nude parfait lipstick (! Zalig zacht en creamy!) én de bronzer. Perfect om je sunkissed skin nog een extra zomerse glow te geven… je ziet er instant ‘healthy’ uit met dit poeder! Uiteraard hoef je me niet te geloven en heb ‘k liever dat je het gewoon zélf eens uittest dus vooruit, laat je ’s gaan, surf naar de cent pur cent pagina op onze webshop en trakteer jezelf én je huid op een paar make-up productjes om mee te gaan experimenteren!

De producten bevatten ook UVA en UVB bescherming, geven een mooie dekking ook met weinig én de pigmenten erin weerkaatsen het licht super goed, waardoor je een frisse, gezonde én jongere look krijgt… 

 

Shiny en bright groetjes, xxx

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden