Er waren eens...

"Hey LesElles lover! We houden je graag op de hoogte van waar we zijn, wat we doen en hoe we dat dan doen :-) relax, enkel 'LesElles'-related stuff :-) Life as it is, wanneer je een online shop zoals de onze hebt, met alle Ups en downs, onze avonturen terwijl we op zoek zijn naar toffe nieuwe spullen, de meevallers en de obstakels, we delen het graag allemaal met je hier! Een persoonlijke toets, een eerlijk verhaal in woord of beeld én -ok- ook af en toe gewoon iets zots... maar zo zijn we dan ook wel weer... lees én leef gerust met ons mee hier!

Er waren eens twee vriendinnen die elkaar -tegen hun goesting dan nog en op initiatief van hun mannen- in het buitenland hadden ontmoet en elkaar -achteraf moeten we dat wel toegeven- wonder boven wonder eigenlijk de max vonden. Het begin van een vriendschap die al gauw dieper werd. 
 
Gelijkaardig van karakter en visie op het leven, maar toch verschillend genoeg om elkaar aan te vullen, te verrassen én tegen te spreken indien nodig :-) 
 
We hadden ook dikwijls dezelfde smaak, pikten er dezelfde dingen uit als we gingen shoppen...
 
En we hielden ook allebei van toffe mooie interieurspullen...We waren op zoek naar toffe kussens gemaakt van Marokkaanse Beniouarain tapijten, om die strakke stalen bank van me warm mee aan te kleden en om haar buitenzetel mee te decoreren. We begonnen te zoeken en vonden met moeite iets dat tegelijk mooi, betaalbaar én in de buurt te vinden was. Dan maar online gaan shoppen, dat moet makkelijk zijn. Toch niet, zo bleek. Toch niet in België... in de buurlanden daarentegen wel. Zowel in Frankrijk als Nederland vonden we onze goesting. Ik bestelde m'n kussens op een Nederlandse site, Liesbet besloot nog even te wachten... want... 
 
wat als we het nu gewoon 's zelf deden? Wat als we nu 's zelf zorgden dat dat soort spullen op een Vlaamse webshop te verkrijgen waren? Authentieke spullen, mooi , kwalitatief én ook nog 's betaalbaar? Dingen die we zélf graag zouden willen en met ons wellicht nog andere vrouwen? En wat als we dat nu 's samen deden? Elk apart hadden we al onze eigen onderneming gehad, waren we al als zelfstandige bezig, maar we hadden beiden genoeg van het solo werken dat dat met zich inhield...we wilden een klankbord, een hulplijn, een partner in crime...
 
En zo ontstond LesElles... een webshop voor en door vrouwen, wij dus. Want Elle + Elle = LesElles. Pas op, nu lijkt het alsof we onze naam in 1-2-3 gevonden hebben, maar daar zijn toch ook wel wat brainstorm momentjes aan vooraf gegaan. Gelachen hebben we... nét niet in ons broek gedaan... weet je wat ons eerste idee was? 'the crazy muffins'! ha! Pas op, de titel dekt de lading, dat wel, maar echt passen bij het concept deed het natuurlijk niet...  
 
Een idee hebben en dat op papier uitwerken, ça va nog, tot daar aan toe... maar dan begint het echte werk pas.  
 
Ook de beurzen in Parijs waren niet veilig voor ons. Moeilijk kiezen, tussen al die mooie, toffe dingen... gelukkig hadden we een duidelijk beeld voor ogen van wat we wilden verkopen op onze shop: gewoon de dingen die wij zelf graag zien/willen hebben, easy peasy lemon squeezy :-) Liefst met een Belgische link, een vrouwelijke touch en indien het verzorging is: graag organic. 
 
 
 
 
Ik denk dat -mochten we toen geweten hebben wat we intussen al weten- we nog iets langer hadden nagedacht om eraan te beginnen want, we zijn sinds de zomer van 2017 non stop bezig geweest met onze 'baby' tot nu... Eens je begint met zo'n avontuur, laat het je geen seconde meer los, for good and for bad... Met als persoonlijk hoogtepunt de reis naar Marrakesh in januari. Ik dacht: allright! Zuiderse oorden, here we come! Mijn teenslippers zaten al klaar in de valies, mijn zomerjeans en topje ook... Mannekes, was dat even een reality check toen we daar aankwamen. Het vroor, we hadden allebei één lange broek mee en die hebben we allebei vijf dagen aangehad. Onze winterjas en sjaal hadden we ook echt wel nodig en ik beken even iets -ik heb zelfs geslapen met mijn kousen aan- (sexy hè)... want hoe mooi onze Riad in het midden van de Souk ook was, hij viel niet warm te krijgen en wij dus ook niet. Soit, al bij al was het een bijzonder avontuur, waar we veel uit geleerd hebben en waar we met de glimlach op terug kijken. 
 
 
 
 
 
Zoveel maanden later, na vele uren achter de computer, opleidingen om de technische backoffice van de webshop onder de knie te krijgen, een fotoshoot én oplossen van allerlei grote en kleine probleempjes/euvels/issues, zijn we trots om onze webshop aan jou te kunnen tonen. 
 
Wij zijn fan en we hopen natuurlijk jij ook ... :-) 
 
with love ànd style, 
 
yours truly,
 
LesElles 
aka Liesbet en Evy 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
* Required fields